Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Toyota Motor Corp. εν αναμονή ότι η Federal Reserve Bank των ΗΠΑ θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Η Fed θα πιεστεί να μειώσει τα επιτόκια επειδή η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώνεται» ανέφερε ο Katsuaki Furutachi, ο οποίος διαχειρίζεται 1,6 διs. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Μεσοπρόθεσμα θα βοηθήσει στη δημιουργία ζήτησης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους εξαγωγείς». Ο Furutachi αποφεύγει να αγοράσει μετοχές της Hitachi Ltd. και τραπεζικές μετοχές.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 8.670,94 μονάδες στις 12:46 μ.μ., τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 863,84 μονάδες.

Στις άλλες αγορές της Ασίας, στη Σιγκαπούρη ο Straits Times και στη Ν. Κορέα ο Kospi, υποχωρούσαν μετά τις εκθέσεις για την οικονομία των ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξάνοντας την ανησυχία ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης αγοράς στην οποία εξάγουν τα προϊόντα τους, καθυστερεί. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 1%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της News Corp., η οποία πραγματοποιεί τα 3/4 των συνολικών της πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Στην Ταϊβάν ο TWSE σημείωνε απώλειες. Οι μετοχές της China Motor Co. και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κϊνα κινούντο πτωτικά, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της χώρας Chen Shui-bian, ότι η κυβέρνηση της νήσου θα πρέπει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των οδών μεταφορών που τη συνδέουν με την Κίνα.

Οι δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία επίσης κινούντο πτωτικά, σε αντίθεση με τους δείκτες στο Χογκ Κογκ, τη Ν. Ζηλανδία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη που σημείωναν κέρδη.

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στις Φιλιππίνες, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα