ΟΤΕ: Προς έξοδο από το NYSE

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 11:10

Οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΤΕ, κατόπιν απόφασης που ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την μορφή αποθετηρίων τίτλων (ADRs).

«Η απόφαση του ΟΤΕ για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει σαν στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους, την μείωση της πολυπλοκότητας των οικονομικών αναφορών και την συγκέντρωση της διαπραγμάτευσης των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγορά που παρουσιάζει την μεγαλύτερη ρευστότητα για τις μετοχές του», τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, ο ΟΤΕ θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, και να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα Αγγλικά.

Επίσης, σκοπεύει να διατηρήσει πρόγραμμα Level I ADRs το οποίο θα επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν πράξεις με τα ADRs του ΟΤΕ στην αγορά OTC (Over the counter).

Οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα