ΟΤΕ: Κάμψη κερδών, τζίρου το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 10:21
UPD:11:02

«Παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και το δύσκολο περιβάλλον στις άλλες χώρες που δραστηριοποιούμαστε, ο ΟΤΕ επέδειξε αντοχή κατά τους τρείς πρώτους μήνες του έτους, συγκρατώντας το βαθμό απώλειας εσόδων στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων», ανέφερε ο Παναγής Βουρλούμης.

Μείωση των κερδών του κατά 75,5% σε σχέση με πέρυσι και του κύκλου εργασιών κατά 3,1% ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 65,8 εκατ. ευρώ από 268,5 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ ο τζίρος της μειώθηκε στα 1.409,3 εκατ. ευρώ από 1.454,5 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 478,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 34,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ το περιθώριο EBITDA μειώθηκε στο 34% από 50,3%.

«Παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και το δύσκολο περιβάλλον στις άλλες χώρες που δραστηριοποιούμαστε, ο ΟΤΕ επέδειξε αντοχή κατά τους τρείς πρώτους μήνες του έτους, συγκρατώντας το βαθμό απώλειας εσόδων στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

«Στο πλαίσιο προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελλήνων καταναλωτών στους αυστηρούς όρους του νέου οικονομικού πακέτου στήριξης, είναι πιθανόν να σημειωθεί αύξηση των αποσυνδέσεων μαζί με μείωση της δαπάνης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Αν και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υπεράσπιση της θέσης μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, θεωρούμε ότι δε θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μείωσης εσόδων και κερδοφορίας του Α’ τριμήνου, για όλο το έτος», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα