Τζ. Κάμερον: Επενδύστε στην τρισδιάστατη τεχνολογία

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 18:01

«Οι μεγάλες εταιρείες ψυχαγωγικών προγραμμάτων δεν πρέπει να φοβούνται την επένδυση στην τρισδιάστατη τεχνολογία, καθώς χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο στρέφονται καθημερινά σε αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης.

Να αφήσουν κατά μέρος τις ανησυχίες για το αυξημένο κόστος παραγωγής και να «αγκαλιάσουν» την τεχνολογία της τρισδιάστατης τηλεόρασης ζήτησε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης του «Avatar», Τζέιμς Κάμερον σε χθεσινή του εμφάνιση.

Η παραγωγή τρισδιάστατων τηλεοράσεων αποτελεί τη νέα τάση στον κλάδο, την οποία ενίσχυσε και η προβολή της τρισδιάστατης ταινίας Avatar το χειμώνα που πέρασε. Οι κατασκευαστές, πάντως, ποντάρουν στη νέα τεχνολογία, εκτιμώντας ότι η μετάβαση στην τρισδιάστατη τηλεόραση θα είναι τόσο μαζική όσο και η μετάβαση από την ασπρόμαυρη στην έγχρωμη τηλεόραση. Ανασταλτικά για την ανάπτυξη του όγκου παραγωγής λειτουργεί, ωστόσο, το υψηλό κόστος των παραγωγών που με αποτέλεσμα την έλλειψη προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι καταναλωτές που έχουν καταβάλει τεράστια ποσά για να αποκτήσουν τεράστιες επίπεδες τηλεοράσεις λογικά δεν θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμη περισσότερα για να πάρουν τρισδιάστατες τηλεοράσεις, ειδικά όταν χρειάζεται να χρησιμοποιούν ειδικά γυαλιά.

«Οι μεγάλες εταιρείες ψυχαγωγικών προγραμμάτων δεν πρέπει να φοβούνται την επένδυση στην τρισδιάστατη τεχνολογία, καθώς χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο στρέφονται καθημερινά σε αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάμερον.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα