Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2001 11:19
UPD:18:54

Κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εν αναμονή νέας μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι 23 από τους 24 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν από το Bloomberg εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει σήμερα κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης το βασικό της επιτόκιο.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,60% και έχει διαμορφωθεί στις 5.247,7 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,09% και έχει φθάσει τις 4.542 μονάδες, ο δείκτης Xetra DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,92% βρίσκεται στις 4.905,37 μονάδες και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.296,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,73%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στον πετρελαϊκό κλάδο μετά την άνοδο των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Αυτή την ώρα, στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο κατά 32 σεντς και έχει φθάσει στα 19,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Η αύξηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» αποδίδεται στη χθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Aλί Pοντρίγκεζ, ότι οι υπουργοί του οργανισμού στη μάxη που δίνουν για να στηρίξουν τις τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν «εφ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο» να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή πάνω από 1 εκ. βαρέλια, στη συνάντηση που θα έxουν στις 14 Nοεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/08/175840.htm .

H μετοχή της BP ενισχύεται κατά 1%, ενώ ανάλογη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών Royal Dutch και Shell.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Deutsche Post μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά της κέρδη στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 6,3% φθάνοντας τα 1,9 δις. ευρώ. Παράλληλα, η διοίκηση διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Aντιθέτως, η μετοχή της British Telecom υποχωρεί κατά 3,4% μετά την ανακοίνωση ότι τα αποτελέσματα της βρετανικής εταιρείας στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο ήταν κατώτερα των προβλέψεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα