Στρος Καν: Ευκαιρία για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ η κρίση

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 19:16

«Εάν θέλουν μία Ευρώπη που θα προχωρήσει, εάν θέλουν μία ζώνη του Ευρώ που θα είναι επιτυχημένη» οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα πρέπει να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν με την οικοδόμηση του Ευρώ», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να εκμεταλλευθούν τη σημερινή κρίση για να αναμορφώσουν το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και να ολοκληρώσουν τη νομισματική ενοποίηση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

«Το ευρώ σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε ο Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο. «Εάν θέλουν μία Ευρώπη που θα προχωρήσει, εάν θέλουν μία ζώνη του Ευρώ που θα είναι επιτυχημένη» οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα πρέπει να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν με την οικοδόμηση του Ευρώ» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ακόμη ότι «η σημερινή κρίση είναι μόνο ελληνική κρίση», αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα την ξεπεράσει.

«Η ανάπτυξη είναι ένα ερώτημα-κλειδί. Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόση δυσκολία για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης; Διότι έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας» υποστήριξε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα