Frigoglass: Αύξηση κερδών, πωλήσεων στο α' τρίμηνο

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 09:30
UPD:09:36

Σημαντική αύξηση, στα €4,7 εκατ. από €0,6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το πρώτο τρίμηνο του 2010. Οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26,6% στα €93,2 εκατ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση των συνολικών πωλήσεων οδηγήθηκε από τις πωλήσεις στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης, που ενισχύθηκαν κατά 39,5% στα €78,3 εκατ., ενώ αντισταθμίστηκαν μερικώς από τον κλάδο υαλουργίας στη Νιγηρία, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 14,8%.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBIT) αυξήθηκαν κατά 85,5% σε €10 εκατ., αντικατοπτρίζοντας το θετικό αποτέλεσμα της λειτουργικής μόχλευσης που ακολουθεί τις πρωτοβουλίες μείωσης κόστους που ανελήφθησαν πέρυσι.

Επίσης, οι καθαρές χρηματικές ροές μετά από λειτουργικές και επενδυτικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε μια εκροή ύψους €52,0 εκατ. σε σύγκριση με μια εκροή της τάξης των €31,0 εκατ. κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009.

«Η θετική τάση που παρατηρήθηκε στο τέλος του 2009 συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2010, με τις αυξημένες πωλήσεις επαγγελματικής ψύξης να οδηγούν σε σημαντικά μεγαλύτερη κερδοφορία, λόγω της επιτυχίας των πρωτοβουλιών μείωσης κόστους του περασμένου έτους», σχολίασε ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Όπως σημείωσε, «παρόλο που το αίσθημα καταναλωτικής εμπιστοσύνης παραμένει αδύναμο στην Δυτική Ευρώπη και οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών μας κάνουν επιφυλακτικούς για το άμεσο μέλλον, εξακολουθούμε ωστόσο να πιστεύουμε ότι έχουμε τις δεξιότητες, το επιχειρηματικό μοντέλο και την κατάλληλη κεφαλαιακή δομή, ώστε να διατηρήσουμε την θετική μας πορεία. Δεδομένων των συνθηκών αυτών, αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη στα επόμενα τρίμηνα του έτους, σε πιο ήπιους ρυθμούς, ενώ, διατηρώντας ψηλά το επίπεδο των επενδύσεων στην καινοτομία, αναζητούμε να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε την γεωγραφική μας παρουσία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα