Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

«Η ευρωζώνη δεν έχει πείσει ακόμα τις αγορές»
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 09:19
UPD:10:20

«Φυσικά περιμένουμε από κάθε χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα επίσης έχει αποπληρώσει κάθε χρέος», τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

A- A A+

Επικριτικός εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έναντι του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank Γιόζεφ ¶κερμαν, ο οποίος εξέφρασε πρόσφατα τις επιφυλάξεις του για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό ήταν το πιο φρόνιμο σχόλιο για να κάνει κανείς», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Φυσικά περιμένουμε από κάθε χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα επίσης έχει αποπληρώσει κάθε χρέος», τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τα κράτη της ευρωζώνης να μειώσουν τα ελλείμματα τους προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηματοοικονομικών αγορών, που, όπως είπε, δεν έχουν πειστεί ακόμη για την υγεία των δημοσιονομικών τους.

«Δεν έχουμε ακόμα πείσει πραγματικά τις αγορές, καθώς έχουμε δει το ευρώ να υποχωρεί περαιτέρω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα σε όλα τα μέλη της ευρωζώνης», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς