Μέρκελ: «Το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο»

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 11:03
UPD:11:05

«Το ευρώ είναι σε κίνδυνο… Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, τότε οι συνέπειες για εμάς στην Ευρώπη θα είναι ανυπολόγιστες», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ.

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες θεωρεί την τρέχουσα κρίση του ευρώ η γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε σήμερα ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Όλοι εδώ μπορούμε να αισθανθούμε ότι η τρέχουσα κρίση του ευρώ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης», ανέφερε η Μέρκελ μιλώντας σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Η πρόκληση αυτή είναι υπαρξιακή. Και πρέπει να μας αφυπνίσει», τόνισε.

Η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι το ευρώ αποτελεί το «θεμέλιο για την ανάπτυξη και την ευημερία», μαζί με την κοινή αγορά – επίσης και για τη Γερμανία. «Το ευρώ είναι σε κίνδυνο… Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, τότε οι συνέπειες για εμάς στην Ευρώπη θα είναι ανυπολόγιστες», ανέφερε.

Η Μέρκελ επισήμανε επίσης την ανάγκη για ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ ανέδειξε ως κορυφαία προτεραιότητα της τράπεζας τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα