Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 11:22
UPD:11:25

Απώλειες καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει το short-selling ορισμένων ομολόγων και μετοχών πυροδότησε ανησυχίες για εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων είναι ο τραπεζικός κλάδος, με τον δείκτη STOXX Europe 600 να υποχωρεί νωρίτερα κατά 2,1%. Οι μετοχές των Banco Santander, HSBC, BBVA και UniCredit σημείωναν πτώση από 0,8% έως 3,7%.

Στις 10:53 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.013,80 μονάδες, μειωμένος κατά 1,3%.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία ανακοίνωσε αργά χθες πως θα απαγορεύσει τις ανοικτές πωλήσεις ομολόγων και μετοχών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία, την οποία θεωρεί σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

«Οι επενδυτές φοβήθηκαν κάπως από την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων στη Γερμανία», σχολίασε αναλυτής της Cantor Fitzgerald, σημειώνοντας πως οι ανησυχίες έχουν να κάνουν με πιθανή απαγόρευση του short-selling και σε άλλες χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα