Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR II» λόγω απειλής για βόμβα

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 11:28

Με σημαντική καθυστέρηση απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι της Πάτμου, το Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR II», λόγω απειλής για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο πλοίο.

Το «Blue Star II» είχε καταπλεύσει στην Πάτμο χθες το βράδυ με 664 επιβάτες, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Κως - Λέρος - Πάτμος - Σύρος - Πειραιάς), όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε για τηλεφώνημα αγνώστου την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», με το οποίο προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο πλοίο.

Αφού το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι στις 23:05 και μετά την εκκένωσή του, ακολούθησε έλεγχος όλων των χώρων από το πλήρωμά του, καθώς και προσωπικό του τοπικού Υπολιμεναρχείου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου-ανιχνευτή της ΕΛ.ΑΣ., που κατέφθασε στην Πάτμο, μαζί με τον συνοδό του, από το Πυθαγόρειο Σάμου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ..

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σήμερα στις 05:00, με αρνητικά αποτελέσματα, και το BLUE STAR II απέπλευσε στις 05:40, μεταφέροντας 775 επιβάτες, με αναμενόμενο κατάπλου στον Πειραιά στις 13:00, αντί στις 06:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα