Εναρξη του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ για τα χρέη σε Δημόσιο - Ταμεία ζητούν ΒΕΑ-ΕΕΘ

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 15:00

Την άμεση έναρξη του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ που αφορά τα χρέη προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ σημειώνει πως οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με το σοβαρό πρόβλημα της μείωσης της καταναλωτικής ζήτησης και της συρρίκνωσης της ρευστότητας στην αγορά και αναμένουν την έναρξη των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ που ξεκινούν άμεσα όπως έχει ανακοινωθεί.

Επισημαίνει ακόμη πως παράλληλα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι 31/5 η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους (απαλλαγή από προσαυξήσεις).

Προσθέτει πως σε μία προσπάθεια συσχετισμού των πιο πάνω το ΒΕΑ έχει ζητήσει την εύλογη παράταση για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βοηθηθούν οι μικρότερες επιχειρήσεις να κάνουν χρήση της πιο πάνω ρύθμισης εντασσόμενες παράλληλα στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ για χρέη προς το δημόσιο.

Το ΕΕΘ από την πλευρά του με επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακολουθία σχετικά με τις εξαγγελίες για τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.

Στην επιστολή του προέδρου του ΕΕΘ τονίζεται - μεταξύ άλλων - ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πρόσφατα καλύπτει μεν τις νέες δαπάνες, πλην όμως δεν έχει προχωρήσει ακόμη η δράση για την κάλυψη υποχρεώσεων των επαγγελματιών προς ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα