Κ. Μίχαλος: Το κράτος στεγνώνει την αγορά

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 18:06

«Το κράτος στεγνώνει την αγορά, την ίδια στιγμή, που αυτό δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του προς τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Το κράτος στεγνώνει την αγορά, την ίδια στιγμή, που αυτό δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του προς τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Αθηνών, ο κ. Μιχαλος επανέλαβε τη θέση του επιχειρηματικού κόσμου ότι η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αντίθετα, από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα.

«Σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία προωθούμε εικονικές μεταρρυθμίσεις και πηγαίνουμε "μπρος-πίσω", επιβραδύνοντας την ανάκαμψη της οικονομίας μας;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως το διάστημα, που διανύουμε, θα καθορίσει την πορεία της οικονομίας μας, στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον και εκτίμησε πως εάν δεν προχωρήσουμε σε ουσιαστικές αλλαγές στη δομή της οικονομίας μας, η απαξίωση από τις διεθνείς αγορές κινδυνεύει να συνεχιστεί και οι θυσίες μας να μην έχουν αντίκρισμα.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια της εσωστρέφειας και της μεμψιμοιρίας. Οι συνεργάτες από το εξωτερικό περιμένουν από εμάς να θεμελιώσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, να προσφέρουμε ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε νέους ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, να δώσουμε ώθηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε.

Υποστήριξε δε πως «όσοι δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, αλλά και τις ξένες αγορές γνωρίζουν καλά ότι κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων δε θα οδηγήσει πουθενά, εάν δεν αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας. Εάν δεν ενταχθεί ως καίρια παράμετρος στην προσπάθεια για τη δημιουργία μίας πραγματικά παραγωγικής και ανταγωνιστικής οικονομίας».

«Παρά τις συνεχείς δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, παρά τα απανωτά χτυπήματα, που δέχονται, οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν ακόμα όρεξη και πείσμα για αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Αρκεί η πολιτεία να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αρκεί να ενισχύσει την προσπάθειά τους να σταθούν με αξιώσεις στις ξένες αγορές», κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα