ΕΛΓΕΚΑ: Στρατηγική συμφωνία με την COSCO

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 17:24

Στην επισφράγιση μιας σημαντικής συμφωνίας προχώρησαν ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, μέσω της θυγατρικής της Diakinisis SA. και η COSCO PCT.

Η συνεργασία συνίσταται στην εκτέλεση έργου φορτοεκφορτώσεων και διακίνησης των containers που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, και ειδικά στον προβλήτα ΙΙ, που έχει παραχωρηθεί στην COSCO PCT για την επόμενη 35ετία.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΓΕΚΑ, η συμφωνία αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί μια από τις πρώτες συμφωνίες που προκύπτουν στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της Ελλάδας με τον όμιλο της COSCO, ενώ συμβάλλει στην οικονομικοεπιχειρηματική Ελλάδας και Κίνας.

Την ικανοποίησή του για τη στρατηγική συνεργασία των δύο ομίλων εξέφρασε εξάλλου και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιώτης, πρόεδρος του Ομίλου εταιριών ΕLGEKA, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που βιώνει η Ελλάδα σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντικό μια ελληνική εταιρεία να προχωρά σε αυτού του είδους τις συμφωνίες, οι οποίες "ανοίγουν" τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη σε μελλοντικές συνεργασίες και σε εθνικό επίπεδο».

Η βαρύτητα της εν λόγω συνεργασίας επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του Capt. Wei Jiafu, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της COSCO στις εγκαταστάσεις της εταιρίας DIAKINISIS.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΓΕΚ



Σχολιασμένα