Θετικές κρίσεις MPB για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 17:22
A- A A+

«Η υιοθέτηση και η υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διασφαλίζει την αποτελεσματική χρηματοδότηση του χρέους, εισάγει μια σειρά μέτρων τα οποία θα συμβάλουν δραστικά στη βελτίωση της αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα προστατεύει το τραπεζικό σύστημα».

Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Ευθύμιος Μπουλούτας.

Σε ομιλία του στο Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας ο κ. Μπουλούτας σημείωσε ακόμη ότι «η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού, που αφορά το σύνολο του ευρωπαϊκού συστήματος, αναβαθμίζει τη διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ελαχιστοποιώντας τους οποιουσδήποτε κινδύνους».

Επιπλέον, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην πρωτεύουσα της Κύπρου, ο κ. Μπουλούτας χαρακτήρισε «διαχειρίσιμους τους κινδύνους, που ελλοχεύουν για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα από την κρίση στην Ελλάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ εκτίμησε ότι «τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στις δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα είναι ελεγχόμενα, λόγω της κεφαλαιακής τους επάρκειας και του υψηλού επιπέδου ρευστότητας».

Προτεινόμενα για εσάς