Google: Το διαδίκτυο στις υπηρεσίες της τηλεόρασης

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 12:31
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Τα οφέλη του διαδικτύου στην τηλεόραση επιχειρεί να φέρει ο όμιλος Google εισάγοντας μία καινοτόμα λύση για τη σύνδεση των τηλεοπτικών συσκευών με το Internet, η οποία θα βασίζεται στο λειτουργικό τoυ σύστημα Android.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο της εταιρείας παρουσίασε ο εκπρόσωπος του ομίλου Ρίσι Τσάντρα, σε διάσκεψη της Google στο Σαν Φρανσίσκο. «Η Google τηλεόραση είναι μια νέα πλατφόρμα, που κατά την άποψη μας, θα αλλάξει το μέλλον της τηλεόρασης», δήλωσε χαρακτηριστικά

Όπως αποκάλυψε, η νέα τεχνολογία θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο, είτε άμεσα είτε μέσω αποκωδικοποιητή, ενώ θα στηρίζεται στο πρόγραμμα Android, με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, που πραγματοποιήθηκε με ένα πληκτρολόγιο και έναν αποκωδικοποιητή, ο κ. Τσάντρα χαρακτήρισε απόλυτα συνεχή τη μετάβαση ανάμεσα στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο.

«Για το χρήστη, μικρή σημασία έχει το από πού προέρχονται τα προγράμματα, είτε πρόκειται για απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, είτε για μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD player) ή από το διαδίκτυο. Αυτός θέλει απλώς να τα δει», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα