Όλι Ρεν: Η ευρωζώνη χρειάζεται «έξυπνες μεταρρυθμίσεις»

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 11:20

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται «έξυπνες» δημοσιονομικές περικοπές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης που βάλλεται από τα προβλήματα δημοσιονομικού χρέους, επισήμανε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται «έξυπνες» δημοσιονομικές περικοπές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης που βάλλεται από τα προβλήματα δημοσιονομικού χρέους, επισήμανε σε σημερινή του δήλωση ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Στη διάρκεια διάσκεψης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις είναι πιθανό να δώσουν ώθηση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην ανάπτυξη της ευρωζώνης σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Χωρίς αυτές, τονίζει, η οικονομία της ζώνης του ευρώ θα συρρικνωθεί κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στην καλύτερη περίπτωση.

«Πρέπει να επιδιώξουμε μια έξυπνη ενοποίηση, η οποία προϋποθέτει συντονισμένη διαφοροποίηση μεταξύ των κρατών μελών», υπογράμμισε ο κ. Ρεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα