Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 12:26
UPD:12:29

Παράλληλα, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε νωρίτερα έως τα 109,78 γιεν, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8,5 ετών.

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης πυροδότησαν κύμα ρευστοποιήσεων στα διεθνή χρηματιστήρια, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του δολαρίου.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα επηρέασε αρνητικά η διάσωση της τράπεζας CajaSur στην Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την αποτυχία της να συγχωνευθεί με εγχώρια ανταγωνίστριά της.

Αν και η CajaSur είναι σχετικά μικρή τράπεζα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διάσωσή της – η οποία εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περί τα 2,7 δισ. ευρώ – αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος.

Στις 12:19 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ υποχωρούσε σε ποσοστό άνω του 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,2208 δολάρια. Από τις αρχές του μηνός έχει καταγράψει απώλειες άνω του 7%.

Εν τω μεταξύ, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε νωρίτερα έως τα 109,78 γιεν, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8,5 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα