Υψηλότερα οδήγησε τα βασικά μέταλλα ο χαλκός

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 06:15
UPD:06:26

Ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός, ανοίγοντας τον δρόμο για την ισχυροποίηση των βιομηχανικών μετάλλων, καθώς οι μετοχές και τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής ανέκαμψαν εν μέσω εικασιών ότι η πρόσφατη πτώση των χρηματιστηρίων ήταν υπερβολική καταδεικνύοντας την προοπτική της ζήτησης.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε άνοδο έως 1,8% φθάνοντας στα 6.848 δολ. ο μετρικός τόνος και διαπραγματεύθηκε στα 6.828 δολ. στις 10:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα συμβόλαια του μετάλλου στη Σαγκάη σημείωσαν άνοδο έως 1,7% φθάνοντας στα 55.060 γιουάν (8.063 δολ.) ο τόνος.

Οι αμερικανικές μετοχές διέγραψαν τις απώλειές τους τα τελευταία λεπτά της χθεσινής διαπραγμάτευσης μετά από πτώση έως 3,1%. Αυτό βοήθησε το ευρώ να περιορίσει την πτώση του έναντι του δολαρίου παρά τις ανησυχίες για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη που παραμένουν. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές σήμερα μετά την υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα 10 μηνών.

Οι εισαγωγές επεξεργασμένου χαλκού στην Κίνα ήταν 1,06 εκατ. τόνοι τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση από πέρυσι. Τα αποθέματα που παρακολουθεί το Χρηματιστήριο της Σαγκάης έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 76%.

Το αλουμίνιο στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στα 2.036 δολ. ο τόνος, ο ψευδάργυρος ισχυροποιήθηκε 3,4% φθάνοντας στα 1.918 δολ. ο τόνος, και ο μόλυβδος αναρριχήθηκε 2,3% φθάνοντας στα 1.785 δολ. ο τόνος. Ανοδο 1,4% σημείωσε το νικέλιο φθάνοντας στα 21.500 δολ. ο τόνος, ενώ ο κασσίτερος δεν είχε διαπραγματευθεί στη Σιγκαπούρη.

Η Rio Tinto Group, η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, εκτιμά ότι η ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής από την Κίνα θα αυξηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Jan du Plessis.

«Η ζήτηση της Κίνας για σιδηρομετάλλευμα, χαλκό, άνθρακα και αλουμίνιο αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα 15 χρόνια, και μετά από αυτό θα ακολουθήσει η αύξηση της ζήτησης από την Ινδία, είπε σήμερα ο du Plessis κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στη Μελβούρνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα