Ελέγχους στις πολυεθνικές για τις υψηλές τιμές ζητά η ΕΣΕΕ

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 16:25

Τον έλεγχο των πολυεθνικών ομίλων καταναλωτικών προϊόντων «που ευθύνονται για τις υψηλές ελληνικές τιμές», ζητά από την ΥΠΟΙΑΝ η ΕΣΕΕ και συμπληρώνει ότι «το ελληνικό εμπόριο οφείλει να μειώσει τις τιμές».

«Το ελληνικό εμπόριο θέλει και οφείλει να μειώσει τις τιμές, ώστε να εξισορροπήσει την σημαντική απώλεια αμοιβών κατά 20% έως 30% των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και το πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ζήτησε ακόμη από την ΥΠΟΙΑΝ» να αντιμετωπίσει την αισχροκερδή συμπεριφορά όσων ελέγχουν τα ράφια και τα ψυγεία με το σύστημα των ενδοομιλικών συναλλαγών και υπερτιμολογήσεων».

Παρά το γεγονός ότι οι μισθοί και οι τιμές είναι «μεγέθη» απολύτως συνδεδεμένα, ο αποπληθωρισμός των τιμών, δυστυχώς, δεν μπορεί να ακολουθήσει τον αποπληθωρισμό των μισθών, αφού ο «φορολογικός πληθωρισμός» δεν μας το επιτρέπει, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Κορκίδης εκτίμησε τέλος ότι δικαιολογημένα σήμερα οι καταναλωτές επιδεικνύουν «καταναλωτική αποχή» και βρίσκονται συνεχώς σε αναμονή φθηνότερων τιμών γι’ αυτό και κρίνεται από τους εμπόρους ότι πρέπει το συντομότερο να μειωθούν και να κρατηθούν σε σταθερά χαμηλά επίπεδα οι τιμές, ώστε με μια σταθερή αμοιβή εργασίας να δημιουργηθεί ουσιαστική αύξηση της αγοραστικής τους ικανότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα