Nutriart: «Φρένο» ΣτΕ στην ανάπτυξη συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 14:30

Την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τη χωροθέτηση του οικοδομικού συγκροτήματος «Αλευρόμυλοι Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη – και συνακόλουθα την οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί – ακυρώνει με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διευκρινίζεται ότι το οικοδομικό αυτό συγκρότημα ανήκει κατά 50% στην «Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος», 100% θυγατρική της Nutriart, και κατά το υπόλοιπο 50% σε λοιπούς συνιδιοκτήτες.

«Η εταιρεία σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και κάθε άλλης δικαστικής αρχής. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση, βασισμένη στην από 9ετίας σχετική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ και την αντίστοιχη οικοδομική άδεια, αποτελούσε μία σημαντική οικονομική επένδυση για την εταιρεία, με στόχο και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής», υπογραμμίζει η Nutriart σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει, το αποτέλεσμα από την ακύρωση της απόφασης αυτής θα αντικατοπτριστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που θα δημοσιευτούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2010, με επιβάρυνση που αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

«Σε μία δύσκολη πραγματικότητα, όπως αυτή στην Ελλάδα σήμερα, η απαξίωση των επενδύσεων μίας επιχείρησης, έχει ιδιαίτερο αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο, όπως συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση με τη Nutriart και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνει δε πως, σε συνεργασία με τους συνιδιοκτήτες του συγκεκριμένου συγκροτήματος, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και θα διερευνήσει κάθε δυνατό τρόπο για την μελλοντική αξιοποίηση του ακινήτου και τον επαναπροδιορισμό των οικονομικών δεδομένων της επένδυσης που θα επανασχεδιαστεί εκ νέου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα