«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα»

Συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ σε κυριακάτικη εφημερίδα
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 12:28

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά “επώδυνα”. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, να θυμάστε ότι είμαι πεισματάρης και μπροστά μου βλέπω μόνο μία επιλογή, να εκπληρώσουμε με συνέπεια τους στόχους μας», τονίζει ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα, υπεραμύνεται των διαπραγματεύσεων που έκανε η κυβέρνηση και επισημαίνει την αποφασιστικότητά της να τα βάλει με τα προβλήματα και να τα λύσει.

«Είπαμε “ναι” σε ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη -110 δισ. ευρώ. Είπαμε “ναι” σε ένα συνολικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που ήταν προαπαιτούμενο για να εγκρίνουν οι εταίροι μας τα δάνεια -και το μεγαλύτερο μέρος του οποίου σε κάθε περίπτωση το χρειάζεται η χώρα», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημειώνει:

«Eίπαμε “όχι” και διαπραγματευθήκαμε όπου και όπως μπορούσαμε - όπως για παράδειγμα στην κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τάσσεται για άλλη μια φορά κατά της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους. «Θα ήταν καταστροφική και θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλη ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά, εξάλλου, ότι το 2010 θα είναι η μεγαλύτερη ύφεση και από εκεί και πέρα θα αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη. «Παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα ανακάμψουμε.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα