Κλειστό την Τετάρτη το ΕΕΘ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 19:34

Κλειστό θα παραμείνει την Τετάρτη 2 Ιουνίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τη διαχρονική αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία στις προτάσεις που καταθέτει ο επιμελητηριακός θεσμός».

Στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με θέμα: «Τα οικονομικά μέτρα, το φορολογικό νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα ή περαιτέρω ύφεση;», ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, χαρακτήρισε συμβολική την κίνηση για το 24ωρο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του επιμελητηρίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι «η συνταγή που ακολουθείται σήμερα, η συνταγή της ατολμίας, μας οδηγεί σε ακόμη χειρότερες ημέρες. Ο επιμελητηριακός θεσμός έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Σε διαφορετική περίπτωση το καράβι θα βουλιάξει. Η Πολιτεία μπορεί να μη θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Όπως γνωστοποιήθηκε, την Τετάρτη στο κτίριο του ΕΕΘ θα βρίσκονται μόνο ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους επαγγελματίες για τους λόγους της αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών.

Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, και όταν προκαλείται οικονομική ζημία σε μέλος, θα χορηγούνται τα πιστοποιητικά που εκδίδει το επιμελητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα