Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 05:27
UPD:05:40

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2008 του MSCI Asia Pacific Index, εν μέσω εικασιών των επενδυτών για το μέλλον του Ιάπωνα πρωθυπουργού και τη συρρίκνωση της ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν απώλειες 0,8%. Οι μετοχές της Sony Corp. που πραγματοποιεί το 69% των πωλήσεών της εκτός Ιαπωνίας, υποχώρησαν 1,5% καθώς το ισχυρό γιέν απείλησε να βλάψει την αξία των εσόδων στο εξωτερικό. Οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co. οδήγησαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών κοινής ωφελείας μετά την αναβάθμιση της ιαπωνικής βιομηχανίας ηλεκτρισμού από την Goldman Sachs Group Inc.

O MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στις 113,05 μονάδες στις 10:37 π.μ. στο Τόκιο, με περισσότερες από δύο μετοχές του δείκτη να κινούνται ανοδικά σε κάθε μία που κινείτο πτωτικά.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,7% πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας Γιούκιο Χατογιάμα και του γενικού γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Ιχίρο Οζάουα προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον του κόμματος.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,6% μετά την ανακοίνωση για τον δείκτη PMI που έδειξε ότι η βιομηχανία της χώρας αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό τον Μάϊο. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,6%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,4% στη Σεούλ.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,7%, καταδεικνύοντας πτώση των αμερικανικών αγορών που θα ανοίξουν σήμερα μετά τη χθεσινή αργία.

Οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών κινήθηκαν πτωτικά καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 111,59 ανά ευρώ σήμερα από 112,59 που ήταν χθες στις 3 μ.μ. κατά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο το Τόκιο, ενώ ανατιμήθηκε στα 90,99 ανά δολάριο από 91,52.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα