ΗΠΑ : Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Securities and Exchange Commission

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 08:14

Παραιτήθηκε ο Harvey Pitt από τη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission) των ΗΠΑ, ένα χρόνο μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες που κατέβαλε να πείσει επενδυτές και νομοθέτες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους, η οποία κλονίστηκε μετά από τόσα πολλά επιχειρηματικά σκάνδαλα.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Pitt δεχόταν έντονη κριτική την τελευταία εβδομάδα από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους μέλη του Κογκρέσου για την αποτυχία του να πείσει τα άλλα μέλη της επιτροπής ότι ο πρώην διευθυντής του FBI, William Webster, που επελέγη ως επικεφαλής οικονομικών ελέγχων της επιτροπής, είχε διατελέσει μέλος διοικητικού συμβουλίου εταιρείας η οποία έχει κατηγορηθεί για σειρά ατασθαλιών.

Η παραίτηση του Pitt αποτέλεσε έκπληξη την ημέρα των εκλογών και ήταν η πρώτη αποχώρηση μέλους του οικονομικού επιτελείου του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους, σε μία περίοδο που οι κεφαλαιαγορές συνεχίζουν για τρίτη χρονιά να ακολουθούν πτωτική πορεία.

Η απόφαση του Pitt αποδιοργανώνει την επιτροπή της οποίας ηγείτο, καθώς τα μέλη της προσπαθούν να ολοκληρώσουν τους εξονυχιστικούς ελέγχους στις αμερικανικές εταιρείες Enron Corp., WorldCom Inc. και σε άλλες, οι οποίες κατηγορύνται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα