Ισχυροποιείται το δολάριο έναντι του γιεν

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 08:31

Aνοδικά κινείται το δολάριο έναντι του γιεν, καθώς εκτιμάται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου στις αμερικανικές εκλογές, κάνοντας την κατάσταση πιο εύκολη για τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τη φορολογία και να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες.

Το αμερικανικό νόμισμα έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 2,5 εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού, αγγίζοντας τα 122,20 γιεν στη 1:30' μ.μ. στο Τόκυο, από 121,87 γιεν που ήταν αργά χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Το ευρώ διαφοροποιήθηκε ελαφρώς στα 99,88 σεντς του δολαρίου από 99,99 σεντς. Χθες τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, ενδέχεται να αύξησαν τη ζήτηση για την αγορά του αμερικανικού νομίσματος.

Τα αποτελέσματα των εκλογών με πλειοψηφία στους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, η οποία ανήκε κατά το ήμισυ στους Δημοκρατικούς, ενδέχεται να επιτρέψουν στον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρήσει σε μόνιμες περικοπές φόρων, τους οποίους θέσπισε πέρυσι, πριν τη λήξη της ισχύος τους το 2011. Θα μπορέσει επίσης να λάβει μέτρα για την επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Β. Αμερική και να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα