Telefonica: Αύξηση της προσφοράς για Portugal Telecom στα 6,5 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 11:25

Η Telefonica δήλωσε διατεθειμένη να καταβάλει κατά 14% μεγαλύτερο τίμημα προκειμένου να κερδίσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που ελέγχει τον μεγαλύτερο πάροχο ασύρματων υπηρεσιών στη Βραζιλία.

Σε αύξηση της προσφοράς της στα 6,5 δισ. ευρώ προχώρησε η Telefonica SA για την εξαγορά μεριδίου στην Portugal Telecom SGPS SA, μετά την απόρριψη της πρώτης προσφοράς. Η Telefonica δήλωσε διατεθειμένη να καταβάλει κατά 14% μεγαλύτερο τίμημα προκειμένου να κερδίσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που ελέγχει τον μεγαλύτερο πάροχο ασύρματων υπηρεσιών στη Βραζιλία.

Η Portugal Telecom συγκάλεσε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να εξετάσει την αναθεωρημένη πρόταση και ανέθεσε σε τρία κορυφαία στελέχη να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Telefonica, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο, η νέα προσφορά «δεν ανταποκρίνεται στη στρατηγική αξία των στοιχείων ενεργητικού της Telefonica». Στις 10 Μαΐου, τα μέλη του δ.σ. είχαν απορρίψει ομόφωνα την πρώτη πρόταση εξαγοράς της εταιρείας ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

«Η προσφορά είναι αρκετά υψηλή για να δελεάσει τους θεσμικούς επενδυτές της Portugal Telecom ώστε να αποδεχθούν τελικά την πρόταση», αναφέρει σε σχετική ανάλυση ο Γιώργος Ιεροδιακόνου από την ING Groep NV.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα