Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 15:21

Κάτω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας υποχώρησε κατά τις σημερινές συναλλαγές το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Στις 14:59 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 99,53 σεντς, έναντι 99,97 αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0024 δολάρια ανά ευρώ.

Η ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στην ενίσχυση της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την ανάκτηση του ελέγχου της Γερουσίας. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι καθιστά ευχερέστερο το έργο του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους να διατηρήσει τις μειώσεις φόρων και να προβεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Θετικό αντίκτυπο έχει επίσης η προσδοκία ότι η Fed στη σημερινή της συνεδρίαση θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, προκειμένου να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Η πλειονότητα των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Bloomberg εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα ανακοινωθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα