«Η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα»

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 11:43

Η Ουγγαρία θα πρέπει να περικόψει 1-1,5% του ΑΕΠ σε δαπάνες προκειμένου να πετύχει το στόχο για το έλλειμμα που έχουν θέσει ΕΕ και ΔΝΤ, ωστόσο «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Γκιόργκι Ματόλικσι.

Καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει το πλήγμα στην αξιοπιστία της που προκάλεσαν δηλώσεις αξιωματούχων για πιθανή χρεοκοπία, ο κ. Ματόλκσι τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα ίσο με το 3,8% του ΑΕΠ φέτος.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν επικοινωνιακά προβλήματα την περασμένη εβδομάδα που οδήγησαν σε πτώση το ευρώ, το ουγγρικό νόμισμα και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Ωστόσο τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα»,

«Παραμένουμε στο στόχο του 3,8% του ΑΕΠ για αυτό το χρόνο. Συμφωνήθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ και επίσης από την ουγγρική κυβέρνηση οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παραμείνουμε σε αυτόν το στόχο», δήλωσε.

Την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχος της κυβερνώσας παράταξης Fidesz και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, σε δηλώσεις τους έκαναν συγκρίσεις της Ουγγαρίας με την Ελλάδα μιλώντας για πιθανή χρεοκοπία, κάτι που προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις στις αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα