ΙΑΤΑ: Επιστρέφουν στα κέρδη φέτος οι αερομεταφορείς

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 12:11

Τα έσοδα των αερομεταφορέων εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 13% στα 545 δισ. δολάρια.

Εντός του 2010 αναμένεται να επιστρέψουν στην κερδοφορία οι αερομεταφορείς, ένα χρόνο νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα η IATA επικαλούμενη τις προσπάθειες περικοπής δαπανών στον κλάδο και την ανάκαμψη της ζήτησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, οι αεροπορικές εταιρείες θα εμφανίσουν φέτος κέρδη 2,5 δισ. δολαρίων, έναντι ζημιών 2,8 δισ. δολαρίων που ανέφεραν οι προηγούμενες προβλέψεις. Θα πρόκειται μάλιστα για τα πρώτα κέρδη που καταγράφει ο κλάδος από το 2007.

Τα έσοδα των αερομεταφορέων εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 13% στα 545 δισ. δολάρια.

«Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την χρηματοοικονομική κρίση πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα μπορούσε να περιμένει οποιοσδήποτε. Οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται της ισχυρής ανάκαμψης της κίνησης, η οποία οδηγεί τη βιομηχανία στην κερδοφορία», δήλωσε ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ Τζοβάνι Μπιζινιάνι.

Ο αεροπορικός κλάδος βρέθηκε σε τέλμα τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια. Σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τα περιθώριά τους, οι εταιρείες ανά τον κόσμο μείωσαν τη χωρητικότητα των αεροσκαφών τους, ακύρωσαν ή ανέβαλαν την παράδοση νέων αεροσκαφών και ζήτησαν παραχωρήσεις από το προσωπικό τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα