Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 19:02
UPD:19:03

ΠΤΩΣΗ άνω του 1% σημείωσαν σήμερα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη αδύναμοι να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι των ασφαλειών, των τηλεπικοινωνιών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε μετοχές τραπεζών και φαρμακευτικών εταιρειών.

Σε γενικές γραμμές, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν περιορισμένη εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Η πλειονότητα των οικονομολόγων σε έρευνες που διενεργούν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Η απόφαση της Fed θα ανακοινωθεί στις 21:15' (ώρα Ελλάδος).

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4.103,7 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,02%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.212,86 μονάδες με απώλειες 1,06% και ο δείκτης DJ Stoxx 50 στις 2.592,3 μονάδες μειωμένος κατά 1,33%.

Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,53%, στις 3.300,11 μονάδες.

Η μετοχή της BNP Paribas σημείωσε άνοδο κατά 2,74%, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας, που ανακοινώθηκαν σήμερα, ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 22,9% και διαμορφώθηκαν στα 573 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση απέδωσε τη μείωση της κερδοφορίας στην εξασθένηση των χρηματιστηριακών αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, που οδήγησε σε μείωση της αξίας του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου και σε αύξηση κατά 4,6% των προβλέψεων κεφαλαίων για κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλή δάνεια.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της BMW στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υποχωρεί κατά 8,4% παρά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/06/257687.htm . Η μετοχική τιμή της Volkswagen σημειώνει πτώση κατά 3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα