Ανοδος του χρυσού στην Ασία

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 06:01
UPD:06:12

Ανοδικά, μόλις 0,9% κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ, κινήθηκε ο χρυσός εν μέσω αύξησης των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρώπη μετά την προειδοποίηση της Fitch Ratings για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Βρετανίας, τονώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως καταφύγιο.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,4%, φθάνοντας στα 1.240,85 δολ. η ουγγιά, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και στα 1.252,11 δολ. χθες, και διαπραγματεύθηκε στα 1.238,97 δολ. η ουγγιά στις 8:50 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Σε ευρώ, στερλίνες και ελβετικά φράγκα ο χρυσός αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ χθες καθώς οι επενδυτές επεδίωξαν να ασφαλίσουν τις επενδύσεις τους εν μέσω υποχώρησης των νομισμάτων. Επίσης, σε δολάρια Νέας Ζηλανδίας, το πολύτιμο μέταλλο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών και σε δολάρια Αυστραλίας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2009.

Το ευρώ υποχώρησε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών έναντι του αμερικανικού δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει κατά την αυριανή της συνεδρίαση το κόστος δανεισμού στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Η Fitch Ratings προειδοποίησε τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron ότι θα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων στη χώρα, ωθώντας χαμηλότερα το βρετανικό νόμισμα και τις μετοχές. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η κατάσταση στην Ευρώπη θα βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 18,3150 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο κέρδισε 0,9% φθάνοντας στα 446,50 δολ. η ουγγιά, και η πλατίνα υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στα 1.523,35 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα