Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 05:09
UPD:05:26

Κέρδη σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές καθώς η χθεσινή άνοδος του πετρελαίου και των μετάλλων ώθησαν υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, την ίδια στιγμή που οι μετοχές της Mitsui & Co. κινήθηκαν πτωτικά εν μέσω της δυνητικής εξόδου της από τον Κόλπο του Μεξικού μετά την καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 1,5%. Οι μετοχές της JX Holdings Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας πετρελαίου της Ιαπωνίας, ισχυροποιήθηκαν 1,9% στο Τόκιο. Οι μετοχές της Mitsui, που κατέχει μερίδιο στο σκέλος της BP Plc στον Κόλπο του Μεξικού όπου προκλήθηκε η πετρελαιοκηλίδα, έκαναν βουτιά 7,5%.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 110,07 μονάδες στις 10:49 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τρεις μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε δύο που σημείωναν απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 15% από τα υψηλότερα επίπεδα έτους, στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών θα υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών. Κυβερνητική έκθεση στη χώρα έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5% ετησίως το πρώτο τρίμηνο, έναντι ανάπτυξης με ρυθμό 4,9% που ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε χθες 0,6% καθώς το κόστος για την προστασία της BP Plc αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω των ανησυχιών που προκαλεί η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Νωρίτερα οι αμερικανικές μετοχές σημείωναν άνοδο πριν την τελευταία έκθεση (Beige Book) της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες, η οποία έδειξε συγκρατημένο ρυθμό ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα