Απορρίπτει τα περί επίθεσης στο ευρώ ο Μπαρόζο

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 18:16
UPD:18:17

Απέρριψε τα περί επίθεσης στο ευρώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκτιμώντας πως η επίθεση αφορά το δημόσιο χρέος ορισμένων εκ των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Μιλώντας σε διάσκεψη με αφορμή την 25η επέτειο από την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΕ, ο κ. Μπαρόζο υποστήριξε πως «για πρώτη φορά οι αγορές άρχισαν να ξεχωρίζουν τις διαφορετικές καταστάσεις των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ», κάνοντας λόγο για σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα.

«Παραδόξως, οι αγορές μας στέλνουν το πιο ενδιαφέρον μήνυμα: θα πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα», παρατήρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε ακόμη πως ότι η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί κατ' αρχήν ένα τεστ για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καθώς και ότι η κρίση χρέους απαιτεί από τους ευρωπαίους ηγέτες μια πιο σημαντική προσπάθεια, καθώς οι αποφάσεις είναι δύσκολες και καθόλου προφανείς.

Καταλήγοντας δε επεσήμανε πως οι κοινωνικές συνέπειες της ύφεσης, που προκλήθηκε από την χρηματοπιστωτική κρίση, αναζωπυρώνουν τις αγωνίες των πολιτών και την τάση ο καθένας να κοιτάζει το συμφέρον του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα