Υποχώρηση του γιέν

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 06:03
UPD:06:20

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν για τρίτη ημέρα έναντι του ευρώ εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη αποκτά δυναμική, τονώνοντας τη ζήτηση για πιο επικίνδυνες επενδύσεις.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων καθώς η ασιατικές μετοχές έκαναν ράλι για τρίτη ημέρα μετά την αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ. Το ευρώ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου πριν από την έκθεση στην Ευρώπη για τη βιομηχανική παραγωγή.

Το γιέν υποχώρησε στα 111,87 ανά ευρώ στις 10:19 π.μ. στο Τόκιο από 111 που ήταν την εβδομάδα που πέρασε στη Νέα Υόρκη, μετά την υποχώρησή του στα 111,90, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιουνίου. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 91,82 ανά δολάριο ΗΠΑ από 91,65. Το ευρώ σημείωσε άνοδο στο 1,2184 δολ. από 1,2112 δολ., αφού νωρίτερα άγγιξε το 1,2208, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιουνίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της περιφέρειας σημείωσε άνοδο 1% μετά την ισχυροποίηση του MSCI World Index σε ποσοστό 1,9% την περασμένη εβδομάδα. Ο δείκτης της εμπιστοσύνης καταναλωτών στις ΗΠΑ ισχυροποιήθηκε στο 75,5, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2008, έναντι 73,6 τον Μάϊο, ανακοινώθηκε στις 11 Ιουνίου.

Το ευρώ διεύρυνε την άνοδο της περασμένης εβδομάδας έναντι του δολαρίου και του γιέν πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη βιομηχανική παραγωγή. Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν αύξησή της τον Απρίλιο από τον Μάρτιο σε ποσοστό 0,5%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αγοράζει κρατικά ομόλογα μέχρι να ηρεμήσουν οι αγορές, ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, επικαλούμενο τον Ewald Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Το επίπεδο του ευρώ, είπε ο ίδιος, κυμαίνεται ακόμα σε φυσιολογική κλίμακα.

Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας περιόρισε την άνοδό του. Τους 12 τελευταίους μήνες ισχυροποιήθηκε 7,7% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Σήμερα σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 69,22 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα