Βουλγαρία: Στο 9,95% το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 10:30

Για δεύτερο συνεχή μήνα το ποσοστό της ανεργίας στη Βουλγαρία τον Απρίλιο υποχώρησε και διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 9,95%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Απασχόλησης της χώρας.

Για δεύτερο συνεχή μήνα το ποσοστό της ανεργίας στη Βουλγαρία τον Απρίλιο υποχώρησε και διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 9,95% (έναντι 10,14% το Μάρτιο και 10,26% το Φεβρουάριο), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Απασχόλησης της χώρας.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο καταγράφτηκε στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας (3,47%) και το υψηλότερο στην περιφέρεια Σμόλιαν (18,22%). Παράλληλα, ο αριθμός των ελεύθερων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο αυξήθηκε, ενώ ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων νέων ανέργων ανήλθε σε 35.693 άτομα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανέργων να προσεγγίσει τα 368.666 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων ανέργων προήλθε από τον τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, 59,2% του συνόλου) και ακολούθησε η δημόσια διοίκηση και άμυνα (25,2%) και η βιομηχανία (23%).

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη ζήτηση εργασίας τον Απρίλιο προήλθε από τους κλάδους διαχείρισης ξενοδοχείων και εστιατορίων, μεταποιητικής βιομηχανίας, κατασκευών και εμπορίου, ενώ η μικρότερη από τους κλάδους αγροτικής οικονομίας, δημόσιας διοίκησης, παροχής υπηρεσιών υγείας και διαχείρισης ακινήτων.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα