Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι χρηματιστηριακές εταιρείες της Ιαπωνίας κινήθηκαν ανοδικά μετά την προς τα πάνω αναθεώρησή τους από την Credit Suisse Group AG, ενώ οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής χρυσού κινήθηκαν πτωτικά, αποτέλεσμα της υποχώρησης του πολύτιμου μετάλλου.
Οι μετοχές της Νomura Holdings Inc., της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκαν 4% και της Daiwa Securities Group Inc. ισχυροποιήθηκαν 3,5%. Πτώση 1% σημείωσαν οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, όπως και της Lihir Gold Ltd. στο Σύδνεϋ.
Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 114,09 μονάδες στις 10 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τις ίδιες σε αριθμό μετοχές που σημείωναν κέρδη να σημειώνουν ζημίες. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 5,3%, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες εξαμήνου από τον Δεκέμβριο του 2008, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα δυσκολευτούν να μειώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους ή να αποπληρώσουν το χρέος τους.
Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,1%. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα λόγω αργίας.
Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,2% καθώς η Moody’s Investors Service υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο «junk» κατά τέσσερις βαθμίδες στο Ba1. Νωρίτερα ο αμερικανικός δείκτης σημείωνε άνοδο έως 1,3% μετά την έκθεση που έδειξε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη από μήνα σε μήνα τον Απρίλιο σε ποσοστό 0,8%, υψηλότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.
Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν 0,2% σήμερα, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 0,5%.