Κοντά στα 75 δολ. το αργό

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 05:25
UPD:05:35

Κοντά στα 75 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, αναστρέφοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, εν μέσω προσδοκιών για υψηλότερη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε εν μέσω εικασιών για υψηλότερη ζήτηση καυσίμων και εν αναμονή της ανακοίνωσης της βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ που εκτιμάται ότι αυξήθηκε για δέκατη φορά σε 11 μήνες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τα αμερικανικά αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα για τρίτη εβδομάδα, καθώς τα διϋλιστήρια αύξησαν την παραγωγή των καυσίμων για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 75,03 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς χαμηλότερα στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 9:15 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα συμβόλαια για παράδοση Ιουλίου υποχώρησαν νωρίτερα έως 0,5%. Χθες το αργό έκλεισε στα 75,12 δολάρια. Φέτος οι τιμές του καυσίμου έχουν υποχωρήσει 5,7%.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 75,19 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ χαμηλότερα στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 9:16 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 85 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 75,20 δολ. το βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκε χθες το ευρώ έως 1,5% έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής. Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Moody’s Investors Service στο «junk», το νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,9% έναντι του αμερικανικού δολαρίου φθάνοντας στο 1,2221. Στις 9:18 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,2212 δολάρια.

Το ανίσχυρο δολάριο αυξάνει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για τους επενδυτές, ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα