Γύρω στο 64% οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό

Συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 15:24
UPD:21:33

Κοντά στο 63% με 64% θα ανέρχονται οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Λοβέρδος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σημειώνεται πως «κλείδωσαν» χθες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Λοβέρδος με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, όπως είπε, δεν υπήρξε εκ μέρους της τρόικας κάποια άλλου είδους πρόταση. «Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις», ανέφερε.

Για τα δύο αυτά θέματα ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει την Τρίτη την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «δύσκολες ώρες» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί η μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πειστεί η κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος, αν και παραδέχθηκε ότι περνάει πάρα πολύ δύσκολες ώρες, τόνισε ότι δεν κάμπτεται γιατί τον στηρίζει η πίστη που έχει. Υπογράμμισε μάλιστα πως αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουν οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα.

«Μπροστά σΆαυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο», παρατήρησε και εκτίμησε πως «η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη».

«Και γιΆαυτό άλλωστε», όπως είπε, «προσπαθούμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας, αλλά και σε συνεννόηση και με τους δανειστές μας, να κάνουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σΆαυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Βολές Αλ. Τσίπρα κατά Αν. Λοβέρδου

Βολές κατά του υπουργού Εργασίας εκτόξευσε νωρίτερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας υπήρξε ιδιαιτέρως δηκτικός απέναντι στον -απόντα- Ανδρέα Λοβέρδο, κάνοντας λόγο για «απίστευτο υπουργό Εργασίας, που ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια, πότε κλαψουρίζοντας και πότε λεονταρίζοντας».

«Δεν ξέρω αν θέλει να γίνει υποψήφιος στο ''Ελλάδα έχεις ταλέντο''. Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν τομείς που είναι αναγκαίο να παραμείνουν δημόσιοι ακόμα και αν είναι ζημιογόνοι. Το μόνον συμφέρον που με επάρκεια προασπίζεστε, είναι το συμφέρον των δανειστών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα