Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 10:33

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληραίνει" το κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής".

"Βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας για τη μείωση του ελλείμματος είναι οι απώλειες που καταγράφονται στο σκέλος των εσόδων, καθώς το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει ότι στο εξής στενεύουν τα περιθώρια για περαιτέρω συγκράτηση των δαπανών" γράφει η «Ν». "Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά την αναχώρηση των ελεγκτών της τρόικας, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΔΟΕ σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής".

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανασφάλεια ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κλίμα αβεβαιότητα σχετικά με μια νέα κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω περιορισμένης ρευστότητας επικράτησε χθες στην ευρωζώνη, στρέφοντας τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού, ο οποίος κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στα 1.260,20 δολάρια. Αρνητικά σενάρια για τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα πριμοδότησαν οι δηλώσεις του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει". Η τρόικα αποκλείει αναδιάρθρωση του χρέους. Αποκαλυπτική συνομιλία με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, Klaus Masuch".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά τις θετικές εκτιμήσεις της τρόικας για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου και τις προβλέψεις για ηπιότερη ύφεση, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Klaus Masuch, καθησυχάζει τις αγορές διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει. Ούτε να το σκέφτονται το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θέλουν σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον. Και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το αποτρέψουν".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο επίτροπος κρούει τον κώδωνα για τράπεζες σε Ελλάδα και Ισπανία. Ο Αλμούνια εκτιμά ότι Αθήνα και Μαδρίτη θα εφαρμόσουν νέα πακέτα διάσωσης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θέμα νέου, κρατικού πακέτου στήριξης ελληνικών τραπεζών, ανοίγει ο επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια, στον απόηχο της απόφασης για τη δημοσιοποίηση των stress tests των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ομίλων. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" εξέφρασε την εκτίμηση ότι ορισμένες τράπεζες, κυρίως "λίγες " ισπανικές και ελληνικές τράπεζες, όπως είπε, είναι πιθανό να ζητήσουν κρατική βοήθεια".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Η μαύρη Βίβλος της Δικαιοσύνης. Συνέντευξη -φωτιά του α΄αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τραγικό έλλειμμα ανεξαρτησίας χαρακτηρίζει τη Δικαιοσύνη, της οποίας την εικόνα περιγράφει με μελανά χρώματα ο α΄αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου, σε συνέντευξη-βόμβα στον "ΚτΕ". Ο κ. Παπανικολάου διατυπώνει βαρύτατους χαρακτηρισμούς για οσφυοκάμπτες, αριβίστες, ιδιοτελείς και ανεπαρκείς δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και για ωμές παρεμβάσεις κυβερνήσεων, κομματικών παραγόντων και τυραννίσκων συνδικαλιστών προς τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης."



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα