Ρωσία: Μείωση εξαγωγών φ. αερίου προς Λευκορωσία κατά 30%

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 10:20
UPD:12:06

Η Ρωσία μείωσε χθες τις παραδόσεις της προς τη Λευκορωσία κατά 15% εξαιτίας των χρεών της χώρας για το φυσικό αέριο που λαμβάνει.

Σε μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία κατά 30% προχωρά σήμερα η Gazprom, συνεχίζοντας την τακτική μείωσης των παραδόσεων προς το Μινσκ εξαιτίας των ανεξόφλητων οφειλών.

«Η Λευκορωσία δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την πληρωμή του χρέους», δήλωσε ο πρόεδρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Αλεξέι Μίλλερ στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV. «Από τις 10:00 π.μ. (ώρα Μόσχας) θα εφαρμόσουμε μείωση κατά 30% των προβλεπομένων παραδόσεων» προς τη Λευκορωσία, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Λευκορωσία απείλησε σήμερα ότι θα παρακρατήσει το ρωσικό φυσικό αέριο που προορίζεται για τα ευρωπαϊκά κράτη, σε περίπτωση που η Ρωσία εξακολουθήσει να μειώνει τις ποσότητες φυσικού αερίου προς το Μινσκ.

«Σήμερα το πρωί λάβαμε επιστολή του Α' Αντιπροέδρου της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Σεμάσκο όπου αναφέρεται ότι σε περίπτωση μείωσης των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία, πρόκειται να παρακρατήσουν το φυσικό αερίο στους αγωγούς εξαγωγής για τις ανάγκες της εθνικής τους οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ.

Η Ρωσία μείωσε χθες τις παραδόσεις της προς τη Λευκορωσία κατά 15% εξαιτίας των χρεών της χώρας για το φυσικό αέριο που λαμβάνει, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη φοβούμενη πιθανά προβλήματα στην τροφοδότηση των κρατών-μελών της που λαμβάνουν ρωσικό αέριο μέσω Λευκορωσίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα