Βρετανία: Σήμερα ο νέος προϋπολογισμός για τη μείωση του ελλείμματος

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 11:20

Ο κ. Όσμπορν αναμένεται να δηλώσει ότι τα μέτρα, που αποσκοπούν στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ύψους 155 δισ.δολαρίων, είναι δίκαια και προοδευτικά. Τις μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν τα επιδόματα των μεσαίων τάξεων και οι μισθοί στο δημόσιο τομέα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιάσει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν τον έκτακτο προϋπολογισμό, που θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη φορολογία και μειώσεις στις δαπάνες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο κ. Όσμπορν αναμένεται να δηλώσει ότι τα μέτρα, που αποσκοπούν στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ύψους 155 δισ.δολαρίων, είναι δίκαια και προοδευτικά. Τις μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν τα επιδόματα των μεσαίων τάξεων και οι μισθοί στο δημόσιο τομέα. Ωστόσο περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθοι θα σταματήσουν να πληρώνουν φόρο, καθώς το αφορολόγητο αναμένεται να αυξηθεί κατά 1.000 στερλίνες στις 7.475 στερλίνες.

Το κόστος για την άνοδο του αφορολόγητου, που θα ανέλθει σε 3,7 δισ. στερλίνες θα χρηματοδοτηθεί από έναν νέο ετήσιο φόρο που θα επιβληθεί στις τράπεζες. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση, ο κ. Όσμπορν υποστήριζε ότι ο τραπεζικός φόρος θα απέφερε περίπου ένα δισεκατομμύριο στερλίνες, αλλά οι παράταξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών με τους οποίους οι Συντηρητικοί μοιράζονται την εξουσία, επιθυμούν τα έσοδα να ανέλθουν σε περίπου 4 με 5 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Υπάρχουν ακόμα φημολογίες για άνοδο του ΦΠΑ μέχρι και στο 20% από 17,5% που είναι σήμερα, με το όφελος για το κράτος να ανέρχεται περίπου σε 11 δισ.στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα