ΟΔΔΗΧ: Εντός στόχων η μείωση του ελλείμματος

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 11:22
UPD:13:15

Εντός στόχων βρίσκονται τα σχέδια της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος το 2010, σύμφωνα με σημερινή παρουσίαση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σε συνέδριο στο Λονδίνο.

Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, η κυβέρνηση είχε ήδη πετύχει μείωση του ελλείμματος τους πρώτους πέντε μήνες του έτους κατά 40%. Αυτό ήταν πριν την πλήρη εφαρμογή των επιπρόσθετων μέτρων που υιοθετήθηκαν τον Μάρτιο και τον Μάιο, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης της χώρας, τόνισε ότι της έδωσε την πολυτέλεια του χρόνου ώστε να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας και να επικεντρωθεί στη δημοσιονομική εξυγίανση. «Η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια του χρόνου σε αυτή τη φάση και έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην εφαρμογή των αλλαγών στην Ελλάδα που θα οδηγήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση και θα αναδιαμορφώσουν ολόκληρη την οικονομία.»

Τόνισε επίσης ότι η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική ανάπτυξη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα επιβιώσει της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, το πρόβλημα χρέους δεν είναι πλέον μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά εκτείνεται «πέρα από την Ελλάδα».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα