Τήνος: Πρόσκρουση High Speed 1 στον προβλήτα

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 11:58
UPD:12:33

Στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου προσέκρουσε στις 9.40 το High Speed 1, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Πάρος.

Ο απόπλους έχει απαγορευτεί έως ότου ολοκληρωθεί η επιθεώρηση των νηογνωμόνων και οι επιβάτες παραμένουν εντός του πλοίου. Πάντως, σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το πλοίο δεν έχει υποστεί φθορές και αναμένεται να αποπλεύσει μετά το πέρας της επιθεώρησης.

Χθες εξάλλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν απέπλευσε από τη Μήλο για Πειραιά το Ε/Γ-ΚΑΤ Super Jet Ν.Π.10328 (εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιάς - Μήλος - Θήρα - Νάξος - Κουφονήσι - Αμοργός - Θήρα - Φολέγανδρος - Μήλος - Πειραιάς).

Στο πλοίο επέβαιναν 197 άτομα και ανέμεναν προς επιβίβαση 96 ακόμη, που προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ «Aδαμάντιος Κοραής» Ν.Π.11800, το οποίο απέπλευσε από Μήλο στις 22.00 για Σίφνο - Σέριφο - Κύθνο - Πειραιά, όπου κατέπλευσε σήμερα στις 05.25.

Στις 21:45 ο πλοίαρχος του Super Jet ανέφερε στη Λιμενική Αρχή Μήλου, ότι η παραμονή του πλοίου στο λιμάνι ήταν επισφαλής και αναχώρησε, χωρίς επιβάτες, για αναζήτηση ασφαλούς αγκυροβολίου, κατευθυνόμενος προς Πειραιά. Αμεσα, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου και το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του, από το υπολιμεναρχείο Μήλου, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Τελικά, το Super Jet κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο πλοίαρχος συνελήφθη από τους λιμενικούς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, όπου απολογήθηκε. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν νέας εισαγγελικής εντολής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα