Gazprom: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με GDF Suez

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 14:10

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενεργειακή διατήρηση και απόδοση υπέγραψαν η Gazprom και η GDF Suez, παρουσία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, του προέδρου της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της GDF SUEZ, Ζεράρ Μεστραγιέ.

Το Μνημόνιο υπεγράφη στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Forum της Αγίας Πετρούπολης και σε συνέχεια των πρότερων συμφωνιών για την ίδρυση της ρωσο-γαλλικής κοινοπραξίας ΟΟΟ Ecoservice.

Βάσει του Μνημονίου, τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους της κοινοπραξίας, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες θα εξετάσουν τη δυνατότητα της κοινής συνεργασίας για την υλοποίηση του πιλοτικών έργων στη Μόσχα, την Αγ. Πετρούπολη, στην πόλη Ομπνινσκ, καθώς και για την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών στις Γαλλικές και άλλες ξένες εταιρείες που λειτουργούν στη Ρωσία.

«Την τρέχουσα περίοδο, οι τεχνολογίες που αφορούν στην αυξανόμενη ενεργειακή αποδοτικότητα και ενεργειακή διατήρηση αποτελούν μία από τις πιο άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει ο Ρώσος Πρόεδρος, Dmitry Medvedev. Είμαι πεπεισμένος ότι ο συνδυασμός της μοναδικής εμπειρίας, τεχνογνωσίας και των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείες, όπως η Gazprom και η GDF SUEZ, μπορεί να συμβάλλει στην εξοικονόμηση των καυσίμων και των ενεργειακών πηγών στις χώρες μας», τόνισε ο Αλεξέι Μίλερ.

Ο Ζεράρ Μεστραγιέ ανέφερε από την πλευρά του: «Οι ενεργειακές υπηρεσίες συμβάλλουν στην επίτευξη του πρωταρχικού στόχου για τη βελτίωση της ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ η ενεργειακή και η περιβαλλοντική αποδοτικότητα αποτελούν προτεραιότητα για τη διασφάλιση της συνεχούς ανταγωνιστικότητας των εταιρειών μας. Η GDF SUEZ επιδιώκει να μοιραστεί την εμπειρία της και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της θέρμανσης, του κλιματισμού, της συμπαραγωγής και της χρήσης ΑΠΕ. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που αναπτύξαμε μία νέα προοπτική συνεργασίας με την εταιρεία ΟΑΟ Gazprom».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα