Αλλαγές στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά προτείνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 19:35
UPD:19:41

Αλλαγές στις προωθούμενες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις πρότειναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος παρουσία του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκε να μειωθεί από 5% σε 4% το ποσοστό των απολύσεων μηνιαίως, καθώς και να αυξηθεί ο χρόνος προειδοποίησης των εργαζομένων σε έξι μήνες από τέσσερις και δύο από έναν ανάλογα με τα χρόνια απασχόλησης.

Διατυπώθηκε επίσης η πρόταση για υποχρεωτική επιδότηση του μισθού των νεοπροσληφθέντων από τον ΟΑΕΔ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι τα μέτρα αφορούν στο 5% των επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, το 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολεί προσωπικό κάτω των 20 ατόμων.

Μεταξύ άλλων, προτάθηκε επίσης οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους να μην μπορούν να απολύσουν αντίστοιχο αριθμό παλαιών εργαζομένων πριν την παρέλευση εξαμήνου, καθώς και να υπάρξει ενιαίος κατάλογος κοινής αποδοχής για τη διαιτησία.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αρκετοί εκ των βουλευτών επεσήμαναν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς ήταν αναγκαία ώστε να μην πτωχεύσει η χώρα.

Αν και σημείωσαν πως η ΚΟ θα στηρίξει το ασφαλιστικό, υπογράμμισαν πως «δεν μπορούμε να καταργούμε κατακτήσεις εργαζομένων χωρίς να λύνουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να ωφελούνται πέντε έως δέκα "μεγαλοκαρχαρίες"».

Της συνεδρίασης του ΚΤΕ προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα