Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 09:19

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρώτο τεστ δανεισμού με έντοκα 4,9 δισ.ευρώ".

"Για το πρώτο τεστ δανεισμού , μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, προετοιμάζεται μεθοδικά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με εκδόσεις εντόκων γραμματίων, στο πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου", γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ν»

ΕΞΠΡΕΣ: "Προειδοποίηση 1-6 μηνών για μειωμένη αποζημίωση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τριβές για την ουσιαστική κατάργηση της διαιτησίας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος κατάφερε να αντιπαρέλθει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και να συμπεριλάβει στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναδίπλωση από τη Moody's. Δεν είναι πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγή στάσης απέναντι στην ελληνική οικονομία από τον οίκο αξιολόγησης Moody's. Όπως τόνισε ο B. Oosterveld σε δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο, "είναι πολύ δύσκολο να περιμένουμε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, μεσοπρόθεσμα ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θεωρείται αδιανόητο, αλλά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή". Θετικές δηλώσεις και από τον Κινέζο υπουργό Εμπορίου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αιμοδοσία" μισού δισ. ευρώ από τις εισηγμένες εταιρείες. Τι θα πληρώσει κάθε εταιρεία λόγω της έκτακτης εισφοράς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περίπου 450 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέχρι στιγμής οι εισηγμένες λόγω της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης για τα κέρδη του 2009. Το "Κ" συγκέντρωσε και παραθέτει αναλυτικά τις εισφορές των εταιρειών, όπως τις έχουν υπολογίσει και ανακοινώσει οι ίδιες στο ΧΑ, ύστερα από σχετικό αίτημά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα