¶νοδος 0,5% στο Τόκιο

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 10:37

Περιορισμένα κέρδη της τάξης του 0,5% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei,ο οποίος στο άνοιγμα της συνεδρίασης υποχώρησε μετά τη δήλωση της Fed ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει κλονιστεί.

Στην συνέχεια της συνεδρίασης, ωστόσο, ένας παίκτης της αγοράς εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι επενδυτές είναι πιθανό να αγοράσουν μετοχές που σχετίζονται με την εγχώρια ζήτηση για αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το ρυθμό της ανάκαμψης και εξέδωσε ένα προειδοποιητικό σημείωμα σχετικά με τις μεταβλητές χρηματοοικονομικές αγορές λόγω των προβλημάτων χρέους που ταλανίζουν την Ευρώπη.

«Τα κέρδη των υπόλοιπων ασιατικών χρηματιστηρίων δίνουν κάποια ώθηση στην αγορά, ενώ το γενικότερο κλίμα δεν είναι κακό, παρότι το δολάριο έπεσε κάτω από 90 γεν», σχολιάζει ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Chibagin Asset Management. «Για να κινηθεί ανοδικά, όμως, ο Nikkei θα πρέπει να ανατιμηθούν τόσο το ευρώ όσο και το δολάριο».

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Nikkei διαμορφώθηκε στις 9.974,68 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,4% στις 883,94 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα