Γ. Παπανδρέου: Χρέος μας οι αλλαγές σε ασφαλιστικό - εργασιακά

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 21:03
UPD:23:46

Tην ανάγκη αλλαγών στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε ότι το κράτος θα είναι σε θέση να καταβάλει συντάξεις σε βάθος χρόνου με ένα σύστημα βιώσιμο και ότι αυτό θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη. Χρέος μας, όπως σημείωσε, επίσης είναι να διαμορφώσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο θα προστατεύει, θα στηρίζει αλλά και θα δίνει ευκαιρίες στους πιο ευάλωτους πολίτες, όπως επίσης και θα βοηθάει τη χώρα να γίνει πιο σύγχρονη και πιο ανταγωνιστική.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε για μια ακόμη φορά τις αιτιάσεις ότι το ελληνικό πρόβλημα οφείλεται στην ύπαρξη του κράτους πρόνοιας και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν η διαχείριση τόσο του κράτους πρόνοιας όσο και του κράτους γενικότερα. Συμπλήρωσε ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας δεν αφορά το κράτος πρόνοιας όπως έχει αποδειχθεί και σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά όπου εφαρμόζεται.

Σημειώνεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι αλλαγές στα εργασιακά θα τεθούν την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο στις 11:30 για οριστική έγκριση.

Σχετικά με τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη και το οποίο θα κατατεθεί ως τις 30 Ιουνίου στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι συνιστά το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2013.

Για το νομοσχέδιο για το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας επισήμανε ότι έχει ως στόχους τη θωράκιση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα και τη διατήρηση της σταθερότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι στόχοι για την Ελλάδα είναι η αύξηση της συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο και η μείωση των εκπομπών αερίων. Ο βασικός στόχος, σημείωσε, είναι η αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής, η κατά το δυνατόν απεξάρτηση από εισαγόμενους ενεργειακούς πόρους με την αξιοποίηση εγχώριων πόρων φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και η πράσινη ανάπτυξη στην οποία οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παίζουν καθοριστικό ρόλο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα