G20: Συντονισμένη δράση ζητεί ο Ομπάμα

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 18:22
UPD:18:41

«Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Τορόντο ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να στηριχτούμε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί, συντονίζοντας τις προσπάθειές μας για να ευνοήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να συνεχίσουμε τις χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσουμε την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ανάγκη συντονισμένης δράσης επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην επικείμενο σύνοδο της G20, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για τον Καναδά, όπου θα συνεδριάσουν η Ομάδα των Οκτώ (G8) και η Ομάδας των Είκοσι (G20).

«Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Τορόντο ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να στηριχτούμε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί, συντονίζοντας τις προσπάθειές μας για να ευνοήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να συνεχίσουμε τις χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσουμε την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, «οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα για έναν απλό λόγο: η κρίση αυτή απέδειξε -και τα στοιχεία συνεχίζουν να το αποδεικνύουν- ότι οι εθνικές μας οικονομίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, «η οικονομική θύελλα μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί. Οι ασπίδες προστασίας σε καθεμία από τις χώρες μας μπορούν να συμβάλουν στην προστασία όλων».

Κατά τα άλλα ο κ. Ομπάμα εξήρε τη συμφωνία που επήλθε τα ξημερώματα στο Κογκρέσο για τη μεταρρύθμιση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τα αυστηρότερα χρηματοπιστωτικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών στην αμερικανική ιστορία.

Πρόσθεσε πως στόχος της μεταρρύθμισης αυτής είναι να καταστήσει περισσότερο υπεύθυνη τη Wall Street, ώστε να παρεμποδιστεί μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση αντίστοιχη με αυτήν από την οποία προσπαθούμε ακόμη να αναρρώσουμε.

Μετά τη συμφωνία του Κογκρέσου, τα δύο σώματά του θα ψηφίσουν την Τρίτη για την τελική εκδοχή του κειμένου της χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης πριν αυτή επικυρωθεί από το Λευκό Οίκο.

«Είδαμε τί συνέβη όταν η Wall Street δεν έχει ένα καλό πλαίσιο και δεν είναι αρκετά διαφανής», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα